Pratik Bilgiler

Buzdolabında Saklanmaması Gereken Ürünler

Buzdolabında Saklanmaması Gereken Ürünler

Buzdolabı yiyeceklerimizin bozulmasını önleyen bir gereç olsa da buzdolabına konulmaması gereken yiyecekler buzdolabı dışında muhafaza edilmelidir.

Buzdolabına Hangi Yiyecekler Konulmamalıdır?

Bazı yiyecekler buzdolabında daha kısa sürede deforme olmaktadır. Doğası gereği buzdolabında saklanmaması gereken bu yiyecekleri buzdolabının dışında saklamanız gerekmektedir. Aşağıda buzdolabında saklanmaması gereken ürünler yer almaktadır:

  1. Soğan

Buzdolabında sakladığınızda yumuşayarak küflenen soğanı kuru ve serin bir yerde saklamanız gerekmektedir. Ancak bütün soğan yerine kesilmiş soğanı buzdolabında saklayabilirsiniz. Bunun için soğanı kestikten sonra cam bir kabın içerisinde buzdolabında saklayın.

  1. Bal

Buzdolabında saklandığında kristalize hale gelen balın oda sıcaklığında ve ağzı kapalı bir kavanoz ya da kap içerisinde bekletilmesi en uygun saklama yöntemi olacaktır.

  1. Muz

Buzdolabı uzun olgunlaşma süresini geciktirerek besin değerini azaltmaktadır. Bu neden ile buzdolabına konulmaması gereken meyveler arasında yer alan muzu buzdolabında değil serin ve kuru bir yerde saklamak gerekmektedir.

  1. Patates

Patates buzdolabına konulduğunda yumuşar, tadı değişir ve içerisindeki nişasta şekere dönüşür. Bu neden ile patatesi serin ve kuru bir yerde muhafaza etmenizi öneririz.

  1. Kahve

Kahve buzdolabına konulduğunda tadını ve kokusunu kaybeder. Kahveyi saklamak için en uygun yöntem kuru ve ağzı sıkıca kapalı şekilde muhafaza etmektir.

  1. Sarımsak

Buzdolabında saklandığınca çabucak küflenen sarımsağın saklanması için en uygun koşul serin ve kuru bir ortamdır.

  1. Ekmek

Buzdolabına ekmeği küflenmemesi için koyuyorsanız, buzdolabında ekmeğin çok daha çabuk bozulduğunu ve küflendiğini bilmenizde fayda var. Ekmeği buzdolabı yerine serin ve kuru bir ortamda muhafaza etmenizi öneririz.

  1. Ananas

Buzdolabında olgunlaşması geciken ananasın kuru ve serin bir ortamda saklanması gerekmektedir.

  1. Sıvı Yağ

Buzdolabında besin değerini kaybeden ve kalınlaşan sıvıyağ asla buzdolabında muhafaza edilmemelidir.

  1. Domates

Buzdolabında tadını kaybeden ve dokusu bozulan domatesi bir sepette kuru ve serin yerde saklamanızı öneririz.

  1. Kavun

Kavun buzdolabına konulduğunda antioksidan değerini kaybetmektedir. Bu neden ile kavunun ağzı kapalı bir kapta buzdolabında saklanması gerekmektedir.

  1. Fesleğen

Buzdolabında saklanmaması gereken yiyecekler arasında fesleğen de yer almaktadır. Fesleğen buzdolabında kokusunu kaybetmekte ve besin değerinde azalma meydana gelmektedir. Fesleğeni en doğru şekilde saklamak istiyorsanız bir bardak taze suyun içerisine koyun.

Etiketler:

İlginizi Çekebilecek Diğer Konular
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.