Pratik Bilgiler

En Sağlıklı Tencere Hangisi?

En Sağlıklı Tencere Hangisi?

Pek çok kişi hangi tencere sağlıklı diye merak etmekte ve bu tencereleri mutfaklarında kullanmak istemektedir.

Sağlıklı Tencere Nasıl Belirlenir?

Günümüzde tencereler pek çok materyalden üretilmekte ve satışa sunulmaktadır. Günümüzde en sık kullanılan tencereler ile ilgili bilgileri sizinle paylaşıyoruz. Bu tencerelerin materyallerini inceleyerek hangi tencereyi kullanacağınıza karar verebilirsiniz.

  1. Çelik Tencere

Paslanmaz oluşu ile dikkat çeken çelik tencereler, kolay kolay eskimezler ve son derecede dayanıklıdırlar. Bu tencerelerin zemini çok kısa sürede ısınır ancak ısıyı eşit dağıtamadığından yemek çok kısa sürede dibe tutabilir. Temizliği kolay olan çelik tencereler, ekstra bakım istemeden uzun süre kullanabileceğiniz sağlıklı tencerelerdir.

  1. Teflon Tencere

Eğer teflon sağlıklı mı diye merak ediyorsanız, teflonun etilen ile flüorun karışımı ile elde edilen plastik bir madde olduğunu ve ısıya son derecede dayanıklı bir materyal olduğunu bilmenizde fayda vardır. Kolayca çizilen teflon tencerelerin çizildikten sonra kullanmamaları gerekir; çünkü kimyasal bileşimdeki zararlı bileşenler pişirme esnasında gıdaya geçebilir.

  1. Cam Tencere

Pişirme ve saklama işlemleri için en sağlıklı malzeme olan cam, çizilmeyen ve dokusu bozulmayan bir maddedir. Çok sert malzeme ile cam tencereyi kullanır ya da temizlerseniz küçük çizikler oluşabilir. Son derecede kolay bir biçimde temizlenirler. Cam tencere seçerken dikkat etmeniz gereken tek nokta tabanının uygun kalınlıkta olmasıdır.

  1. Döküm Tencere

Isıyı kabın her yerine eşit olarak yayan döküm tencereler yiyeceklerin daha lezzetli olarak pişmesini sağlarlar. Temizliğinde deterjan kullanılmaması gereken döküm tencereler sağlıklı tencere türleri arasında yer almaktadır.

  1. Seramik Tencere

Aynı teflon gibi son derecede hassas olan bu tencereler, teflon tencerelerin aksine çizildiğinde insan sağlığına zararlı bileşenler açığa çıkarmaz. Bu nedenle sağlıklı bir tenceredir ve çizilmemesini istiyorsanız seramik tencerenin temizliğinde yumuşak sünger kullanılmalıdır.

  1. Bakır Tencere

Kalaylanmış olmayan bakırlar gıdaya alaşım geçmesine neden olmaktadır. Bu nedenle sadece kalaylı bakır tencereler kullanın ve yemeği pişirdikten sonra yemeğin asidinin kalayı bozabilmesi nedeni ile muhakkak yemeği bakır tencerede değil başka bir kapta soğutun.

  1. Granit Tencere

En sağlıklı tencere hangisi diye merak ediyorsanız, granit tencereler son derecede sağlıklı tencerelerdir. Oldukça dayanıklı ve yapışmaz tabanlı olan granit tencereler son derecede ağırdır.

Etiketler:

İlginizi Çekebilecek Diğer Konular
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.