Pratik Bilgiler

Mısırlı Ekmek Tarifi

Mısırlı Ekmek Tarifi

Birçok malzeme kullanılarak yapılan temel besin maddemiz olan ekmeğin özellikle Karadeniz Bölgesi’nde kullanılan mısırlı ekmek tarifi en güzellerinden birisidir.

Yemek kültürümüzün vazgeçilmez bir parçası olan ekmekler sürekli olarak sofralarımızın baş köşesinde bulunmaktadır. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte önceden fırınlardan ya da evdeki tandırlarımızda yapabildiğimiz ekmekler artık ekmek makineleri sayesinde evlerimizde de yapılabilir duruma gelmiştir. İçerisine konulacak malzemeleri kendiniz belirleyerek tamamen sevdiğiniz malzemelerden ekmekleri yapabileceksiniz.

Mısır Ekmeği İçin Gerekli Malzemeler

  • Yaklaşık olarak 1 kg mısır unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı kadar şeker
  • Yarım su bardağı kadar un
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Aldığı kadar kaynar su

Mısır Ekmeği Yapılışı

Öncelikle kuru malzemelerin hepsi bir karıştırma kabına alınarak birbiri ile iyice karışana kadar karıştırılır. Mısır ekmeği yapılışı için en önemli noktalardan birisi burada devreye girer iyice karıştırılan malzemelerin üzerine diğer malzemeler de eklenerek yavaş yavaş kaynar su dökülerek karıştırmaya devam edilir. Kıvamı tutana kadar su yavaş yavaş ilave edilmelidir.

Bu şekilde fazla su koyulup cıvık bir hamur elde edilmesinin de önüne geçilmiş olunur. Karışım istenilen kıvamı aldığında fırın tepsisinin zemini iyice yağlanır ve üzerine bir miktar un serpiştirilir. Yoğurulan un tepsiye alınarak istenilen şekil verilir. Şekil tamamlandıktan sonra da hamurun üzerine un serpilir ve 190 derecede ısıtılmış olan fırına konulur. Hamurun üzeri kızarana kadar fırında bekletilir ve gereken kızarma gerçekleştikten sonra fırın derecesi düşürülerek yaklaşık olarak 5 dakika daha fırında bekletilir. Bu şekilde mısır ekmeğiniz afiyetle yenilmeye hazır hale gelecektir.

Özellikle Karadeniz Bölgesi’nde yoğun olarak tüketilen mısır ekmekleri beyaz unla yapılan ekmeklere nazaran daha sağlıklı olmasından dolayı insanlar tarafından tercih edilmektedir. Ayrıca diğer ekmeklere göre daha lezzetli olması da çok daha fazla tüketilmesine neden olmaktadır. Altın rengi bu ekmeklerin bu bölgelerde yoğun olarak tüketilmesi ile birlikte tüm Türkiye’de de tüketilmesine imkan doğmaktadır. Oldukça kolay bulunabilecek ve uygun fiyatlara yapılabilecek olan mısır ekmekleri sayesinde daha sağlıklı ürünler tüketebileceksiniz.

Etiketler:

İlginizi Çekebilecek Diğer Konular
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.